Hakkımda

Konya Meram tıp fakültesi Kasım 2014 mezunuyum. Ocak 2015’den Şırnak ili Silopi ilçesinde göreve başladım. Şubat 2015’den Temmuz 2016 tarihine Silopi’de aile hekimi olarak görev yaptım. Temmuz 2016’dan itibaren de Çorum ili Ortaköy ilçesinde aile hekimi olarak çalışmaktayım.

Tıp fakültesinde aldığımız tüm dersleri bir web sitesinde toplayarak Türkiye’nin ilk sistematik dijital tıp notları arşivini oluşturdum. Bu site: www.tipnotlari.wordpress.com olarak 6 yıldır faaliyetini sürdürmekte. Son güncellemelerle birlikte bu sitemizde; bütün klinik ders notları, muayene videoları, örnek TUS soruları, örnek reçeteler ve bazı tıp programları bulunmakta. Facebook’ta bu sitemizin tanıtımını yapmak amacıyla açtığımız sayfaya; www.facebook.com/tipnotlari adlı link ile ulaşabilirsiniz. Sayfamızın tanıtımını yaparak, arkadaşlarınıza tavsiye ederek, öneri ve eleştiriler ileterek katkıda bulunmanız sizlerden almak istediğim en büyük yardım olur.

Tıp fakültesi öğrencilerinin öğrencilik hayatında karşılaştıkları en büyük sorunlara cevap veren ve yeni mezun hekimlere her konuda rehber kitap olma özelliği taşıyan ”Hekimliğe İlk Adım” isimli kitabımı 2016 yılı içerisinde Medikal Akademi Yayınevi iş birliği ile yayınladım. Bu kitabımı buraya tıklayarak online satın alabilirsiniz…

Şiir ve öykü türünde yazılar yazıyorum. Üniversite dergilerinde, bazı yerel dergilerde ve edebiyat sitelerinde bunları yayınlamaktayım. Türkiye genelinde hastahanelerde yaşanan garip, komik ve sıradışı anıları anlattığım ”Hastanede Bir Gariplik Var” isimli kitabım ile hastahanelerin ”öteki yüzünü” anlatmaya çalıştım.

Sağlık çalışanlarına yönelik olarak, Dr İsmail Korkmaz ve İbrahim Arda Çankaya’nın çok büyük yardımları ile android ve IOS tabanlı uygulamalar tasarladık. Bu uygulamalarımız; Tıp Notları, Örnek Reçeteler, TUS Soruları ve Journal of Pediatric Neurology Dergisi uygulamalarıdır. Bu uygulamalarımıza şuraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

”İki Dost Yayınları” isimli yayınevimiz ile özellikle genç şair ve yazar arkadaşlara kitap çıkarmaları noktasında yardımcı olmaktayım. Bu yayınevimiz ile birçok kişinin şahsi kitabını çıkardık.

Genç şairlerin kendilerini geliştirmeleri adına Alican Sofu ile birlikte yapmış olduğumuz ”Genç Kalemler Antolojisi” serisi olarak toplam 4 kitap çıkarmış olup bu alanda onlarca kişi ile birlikte çalıştık. Bu kitap serisi sayesinde ilk defa bir kitapta yer alan arkadaşlarımız kendi şahsi kitapları için de çalışmalara başladı ve bazıları kısa zamanda kendi kitabını çıkardı.

Uluslararası literatür dergisi olan ”Journal of Pediatric Neurology” adlı dergide 5 yıldır editörlük yapmaktayım. Bu dergiye ise http://childscience.org/jpn/editors.html adlı linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bunların dışında; ”Medikal Akademi” isimli bir tıp şirketinde köşe yazarlığı yapmaktayım, bu siteye: http://www.medikalakademi.com.tr/uyeler/drenes/yazilar adlı link ile ulaşabilirsiniz.

Burada yer alan tüm konular hakkında ayrıntılı bilgi almak için enesbasak42@hotmail.com ve instagram.com/drenesbasak adreslerine mesaj atabilirsiniz…

.

Kitapları

– Hastanede Bir Gariplik Var

– Hekimliğe İlk Adım

– Genç Kalemler Antolojisi 1, 2, 3, 4 (Editör, Alican Sofu ile birlikte)

Faaliyet Gösterdiği Şirketler

– İki Dost Yayınları

Uluslararası Editörlük

– Journal of Pediatric Neurology

Köşe Yazarlıkları

– Medikal Akademi

– Zinde Türkiye Sağlıklı Yaşam ve Spor Dergisi

– Kelam Dergisi

Android Uygulamaları

– Tıp Notları

– Örnek Reçeteler

– TUS Soruları

– Journal of Pediatric Neurology Dergisi

İletişim:

enesbasak42@hotmail.com

İmza:

Enes Başak, MD

Assistant Editor
Journal of Pediatric Neurology

Necmettin Erbakan University,

Meram Medical Faculty

Departments of Pediatrics

4208 Konya, Turkiye

E-mail: enesbasak42@hotmail.com

http://www.childscience.org

http://www.iospress.nl

IMG_20150416_173342

25 Comments

  1. Eline sağlık, gerçekten çok güzel şeyler paylaşmışsın. Yaptıklarını da çok beğendim ve sadece tıp okumakla kalmayıp, kendini geliştirdiğin için de tebrik ederim. Allah razı olsun…

  2. emeğine sağlık. gerçekten çok güzel bir site olmuş. bir çok arkadaşımızın faydalanacağını düşünüyorum.

  3. hocam pediatri ile ilgili ders notlarınızı sitede göremedim.ben mi bulamıyorum yoksa siz hazırlamadınız mı

  4. Calismalarinizi begendim acikcasi drtusa biraktiginiz ders notlari ilaninizdan buldum burayi..edebi calismalari bulunca supriz oldu ama hosuma da gitti,cunku Ben de edebiyatla ilgileniyorum..bazi calismalarimi akasya kokulu bahce adli blogta bulabilirsnz gerci uzun zmndr vakit yeterszlignden guncelleyemdm ama yorumlarsnz sevinirim.bu blogtaki calismalar icin tesekkurlee,Allah muvaffak etsin

    1. Merhabalar.

      Teşekkür ederim. En kısa zamanda blogunuza göz atacağım.

      Selamlarımla,

      Enes Başak

  5. yeni başlayan bir pratisyen olarak burdaki kısa öz bilgiler çok işime yarıyor özellikle nöbette farklı hastalar geldikçe 🙂 ttekrardan teşekkürler 🙂

  6. Bende bi paramedik öğrencisi olarak araştırma için girdiğim bu siteyi çok beğendim emeğinize sağlık hocam 🙂

  7. Sayfanıza tesadüfen ulaştım.1970-80 li yıllardaki tıp ders not defterlerimi hatırladım.Size başarı dileklerimle teşekkürlerimi iletiyorum.su gibi aziz ol genç meslektaşım.

  8. Eline sağlık abi. 4sınıftayım cerrahi,kadın doğum gibi bir çok stajda cidden cok yardımı dokundu. Hocanın verdiği sunum ödevlerini bile burdan yazdım. Allah razı olsun senden.

  9. Elinize, yüreğünize sağlık. Notlar çok yararlı olacak inşallah. Tıp eğitimine yeni başlıyanlar için yararlı notlar paylaşabilirmisiniz. Ve birde tıp okuyacaklar için bir makale, çalışma metodları, sıkılmadan nasıl çalışabiliriz gibisinden. Allah razı olsun

  10. Elinize, yüreğünize sağlık. Notlar çok yararlı olacak inşallah. Allah razı olsun.
    Tıp eğitimine yeni başlıyanlar için yararlı notlar paylaşabilirmisiniz. Ve birde tıp okuyacaklar için bir makale yazabilirmisiniz, çalışma metodları, sıkılmadan nasıl çalışabiliriz gibisinden.

  11. Emeğinize sağlık. Periferde tıp okumaya çalışan bir tıp öğrencisi olarak çoğu zaman notsuzlukla boğuşuyorum. Bu sistematik notlar çok işime yaradı. Daha fazla kişiye ulaşmanız dileğiyle, teşekkürler.

Yorum bırakın